Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig, mager gulasch

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna värmande gulasch innebär ett utmärkt tillfälle att njuta av en mustig gryta som är mager.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort synligt fett och senor från köttet och skär det i 3 cm stora bitar. Skala löken och hacka vitlöken. Skala och ansa soppgrönsakerna och tärna dem fint.
  2. Hetta upp olivoljan i en stor gryta och bryn köttet runtom. Låt eventuell vätska koka bort. Tillsätt lök, vitlök, soppgrönsaker och paprikapulver. Blanda väl och fräs under omrörning. Häll på rödvinet.
  3. Låt tomaterna rinna av och spara spadet. Skär tomaterna i bitar. Tillsätt tomaterna och även spadet i grytan. Lägg i lagerbladen, krydda med kumminfrön, salt och svartpeppar och koka upp.
  4. Låt grytan sjuda sakta under lock på svag värme, 1-1½ timma tills köttet är mört. Rör om då och då och tillsätt eventuellt lite vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar när köttet är mört. Garnera med persilja och servera med kokt potatis, potatismos eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.