En på jobbet hade fått detta och sade det var en hit. Har ej testat själv. Hade lite svårt med att översätta men hoppas det är ok.
Du kan göra detta recept använder någon vit fisk eller laxfilé. Det är otroligt snabbt att laga, och en riktigt bra sak att ge barnen för middag. Se till att när du köper din fisk, att du ber fiskhandlaren att skala, filéea och ta bort alla små ben åt dig.
Har försökt uppdatera till svenska mått...
Instruktioner
- Lägg couscous i en skål och tillsätt ett par matskedar olivolja. Halvera citronerna och pressa i saften från två av halvorna. Tillsätt en nypa salt och peppar. Häll i precis så mycket kokande vatten för att täcka couscous, täck sedan skålen med en tallrik eller plastfolie. Låt couscous suga upp vattnet i 10 minuter.
- Ta fram en stor kastrull på medelhög värme. Skala och skiva fint din vitlök. Fin strimla din chili. Plocka basilikabladen bort från stjälkarna. Sätt de mindre åt sidan och grovt hacka större. Lägg till ett par tsk av olivolja till den heta stekpannan. Tillsätt vitlök, chili, basilika, kummin och kanel. Blanda det hela och placera fiskfiléerna ovanpå. Strö över räkor. Tillsätt burktomater och ärter och bönor.
- Pressa i saften från de två återstående citron halvorna. Sätt ett lock på pannan. Koka upp, sänk värmen . Låt sjuda och koka i ca 8 minuter, eller tills fisken är genomstekt Smaka av med salt och peppar.
- Vid tiden fisken kokas bör couscous ha sugit upp allt vatten och vara redo att tjäna. Sked couscous i en stor serveringsskål och ge den ett rör om med en gaffel för att hjälpa det ludd upp. Upp med fisk, grönsaker och juice från pannan, strö med reserverade basilikablad, och stoppar in!
Publicerat den
11 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det blev gott, men 2½ kopp couscous är ju löjligt, det räcker till femton personer. Vad är det för slags koppar. Översättningen är minst sagt märklig. Är det en dator dom gjort det? Synd på ett så pass gott recept att det kommer i så konstiga kläder.