Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig mustig höstgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Extra mustig blir grytan om den görs en dag i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilën och skär den i tjocka skivor. Hetta upp smöret i en gryta och bryn bitarna. Salta och peppra. Skär korven i skivor och låt dom steka med på slutet.
  2. Skala löken. Ansa svampen, dela de stora. Vänd ner allt i grytan och låt det fräsa ett par minuter under omröring.
  3. Vispa ut mjöl i vatten och rör ner det i grytan. Sänk värmen lite. Strimla aprikoserna. Rör ner dem tillsammans med grädde, senap, äppelmos och persilja.
  4. Låt sjuda under lock 8-10 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Smaka av med salt och peppar samt mer senap och äppelmos om det behövs.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • christincarlsson 3 november 2012

    Super god!!!! Hade hasselbackspotatis till :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.