En mättande, prisvärd och nyttig rotfruktsgryta kryddad på indisktvis.
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morot, potatis, palsternacka, sötpotatis och kålrot i ca 2 cm stora bitar. Skär blomkålen i buketter.
- Fräs spiskumminen i 2 msk olja ca 390 sekunder i en gryta/kastrull. Tillsätt lök och vitlök, fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt kryddor och rör om.
- Blanda ner alla rotfrukter. Tillsätt 2-3 dl vatten och låt små koka under lock tills rotfrukterna är mjuka. Tillsätt blomkål, créme fraiche och ingefära. Låt små koka ca 5 minuter. Krydda med 1 tsk salt.
- Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
Toppa grytan med haricots verts och finhackad persilja.
Publicerat den
19 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar