Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig och krämig rotfruktsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mättande, prisvärd och nyttig rotfruktsgryta kryddad på indisktvis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morot, potatis, palsternacka, sötpotatis och kålrot i ca 2 cm stora bitar. Skär blomkålen i buketter.
  2. Fräs spiskumminen i 2 msk olja ca 390 sekunder i en gryta/kastrull. Tillsätt lök och vitlök, fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt kryddor och rör om.
  3. Blanda ner alla rotfrukter. Tillsätt 2-3 dl vatten och låt små koka under lock tills rotfrukterna är mjuka. Tillsätt blomkål, créme fraiche och ingefära. Låt små koka ca 5 minuter. Krydda med 1 tsk salt.
  4. Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen. Toppa grytan med haricots verts och finhackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.