Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig päron- och nötkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Nötter, päron och kryddor ingår i denna saftiga mjukkaka som passar lika bra på ostbrickan som på julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Koka upp honung, rårörsocker, grädde, kryddor och apelsinskal i en kastrull. Ställ åt sidan för att svalna.
  3. Skala och tärna päronen. Hacka nötterna grovt. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en bunke tillsammans med päron och nötter. Rör ner honungsröran.
  4. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform ca 1½ liter. Grädda kakan mitt i ugnen 40-50 minuter. Känn med en sticka så att kakan är genomgräddad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.