Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig pepparfilé med gurkyoghurt.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fem peppar är en blandning av olika pepparsorter. Du kan också blanda den själv av lika delar vitpeppar, svart-, krydd-, rosè- och grönpeppar. Den kryddiga filén serveras med en svalt örtkryddad gurkyoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 225 grader.
  2. Putsa filèn fri från hinnor. Krossa pepparn grovt i en mortel och krydda filèn. Salta och strö över sesamfrön. Bryn filèn i matfettet så att den får färg runtom. Lägg över i ugnsfast form och tillaga färdigt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Ugnsbakad potatis: tvätta potatisen och skär den i klyftor. Bred ut dem i en långpanna, ringla över olivolja och strö över lite salt. Baka potatisen i ugnen ca 30 minuter.
  4. Sås: riv gurkan grovt och blanda med yoghurt, körvel och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.