Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig rådjursstek inbakad i rågdeg

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kryddblandningen doftar jul och ger köttet en god kryddig smak som passar bra till vilt.

Ingredienser

Instruktioner

Stek: Bena ur höftbenet på steken, skrapa det andra rent. Bryn steken runt om i smör. Blanda samman kryddorna och gnid in steken med dem. Sätt ugnen på 225 grader. Deg: Blanda vetemjöl, rågmjöl och rågsikt med vatten till en hård deg. Kavla ut degen till en 3-4 mm tjock platta som är 40 cm i diameter. Slå in steken och tryck till degkanter så att ingen vätska rinner ut. Spara ev lite deg. Forma till små blad och dekorera med dem. Pensla degen med ägg. Sätt i en köttermometer i den tjockaste delen. Lägg steken på en plåt med bakplåtspapper. Låt den stå ca 15 minuter mitt i ugnen eller tills den får fin färg. Öppna ugnsluckan och sänk värmen till 150 grader. Stek köttet tills innertemperaturen är 56 grader, ca 1 timme. Ta ut steken och låt vila, temperaturen stiger ytterligare några grader. Servering: Ta bort degskalet och skär bort benet från köttet. Skär det i skivor och servera med honungsbrynta jordärtsskockor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.