Den här kryddstarka rätten serveras med kokt ris.
Kan lagas någon timma i förväg och hettas upp vid serveringen.
Instruktioner
- Skala räkorna och låt dem rinna av på en handuk.
Vänd dem runt i en tallrik med mjöl och skaka av dem lätt.
- Smält smöret på låg värme i en panna och lägg i räkorna. Låt dem få färg, men bara en kort stund annars blir de sega. Salta lätt.
- ( Den som är händig slår på värmd konjak och flamberar rätten. Obs! Inte under köksfläkten! )
- Ta upp räkorna i en skål och täck med folie.Koka ur pannan med en aning vatten och slå upp skyn.
- Fräs den hackade löken i lite smör, strö på kryddorna och tillsätt efterhand de övriga ingredienserna. Låt skyn småkoka ett par minuter och ställ åt sidan.
- Hetta upp såsen när det är dags för servering.
Lägg i räkorna och låt dem snabbt bli genomvarma utan att det kokar.
- Servera genast med dill över.
Publicerat den
2 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar