Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig Räkpanna.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här kryddstarka rätten serveras med kokt ris. Kan lagas någon timma i förväg och hettas upp vid serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och låt dem rinna av på en handuk. Vänd dem runt i en tallrik med mjöl och skaka av dem lätt.
  2. Smält smöret på låg värme i en panna och lägg i räkorna. Låt dem få färg, men bara en kort stund annars blir de sega. Salta lätt.
  3. ( Den som är händig slår på värmd konjak och flamberar rätten. Obs! Inte under köksfläkten! )
  4. Ta upp räkorna i en skål och täck med folie.Koka ur pannan med en aning vatten och slå upp skyn.
  5. Fräs den hackade löken i lite smör, strö på kryddorna och tillsätt efterhand de övriga ingredienserna. Låt skyn småkoka ett par minuter och ställ åt sidan.
  6. Hetta upp såsen när det är dags för servering. Lägg i räkorna och låt dem snabbt bli genomvarma utan att det kokar.
  7. Servera genast med dill över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.