Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig soppa med köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kan frysas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg salladslök, chilifrukter, köttfärs, vitlök och lite salt i matberedaren med hälften av ingefäran och citrongräset. Tillsätt det mesta av koriandern. Kör maskinen ett par minuter tills allt är väl blandat.
  2. Häll buljongen i en kastrull och lägg i limeskal, fisksås och resten av ingefäran och citrongräset. Låt det koka på svag värme ca 15 minuter. Ta upp limeskal och citrongräs.
  3. Forma köttfärsen till köttbullar. Lägg dem på fuktad skärbräda.
  4. Bryn köttbullarna i olja på medelstark värme. Lägg över dem i den kokande buljongen, låt det koka tills köttbullarna är helt färdiga. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Fräs salladskål och paprika i pannan under omrörning. Lägg upp de frästa grönsakerna i värmda soppskålar. Häll över soppan med köttbullarna. Blanda i 1 tsk citronsaft i varje och garnera med koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.