Den här lite lösa, långkokta, smått karamelliserade confiten passar särskilt bra till getostar. Om man skrämmer upp den med lite mer peppar och ett par droppar sherryvinäger blir den gott sällskap åt kycklinglevermousse, vilsvinsstekar eller paté.
Instruktioner
- Halvera tomaterna på ena sidan om stjälkfästet. Nu kan du enkelt skära bort det hårda stjälkfästet. Lägg med muscovadosockret i en kastrull av emalj, teflon eller rostfritt.
- Låt sjuda utan lock ca 1 1/2 timme tills den börjar tjockna och smaka härligt. Koktiden beror helt på tomaternas beskaffenhet. Varje gång du tittar till din marmelad kan du fiska upp tomatsskal som lossnat. Använd gärna stekpincett.
- Skiva vaniljstången. Mixa strösockret med vanilj, svartpeppar och citronskal i matberedare tills kryddorna är finfördelade. Det gör inget om det är några lite större bitar kvar. Det ser bara trevligt ut.
- Blanda ner kryddsockret och saffranstrådarna i marmeladen och låt puttra i ytterligare en kvart. Skumma av. Låt svalna något. Häll upp på riktigt rena burkar. Dra på locken och låt svalna. Förvara i kyl.
Publicerat den
6 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar