Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig tomatsoppa på gula tomater

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagad soppa som passar nu när kylan börjar bita i kinderna. Och det går ju precis lika bra med röda tomater...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka tomater, lök, vitlök och chili i mindre bitar. Lägg allt i en kastrull med vatten och kryddorna. Koka på medelvärme ca 20 minuter.
  2. Kör med en stavmixer så att soppan blir slät och fin. Blanda i grädden och osten och låt allt sjuda en stund. Smaka av och krydda mer om du vill ha den starkare, jag gillar att ha mycket curry i min.
  3. Servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 29 augusti 2016

    Jättegod soppa. Jag kryddade upp den lite mer. Förutom curry tog jag gurkmeja och mald koriander. Jag tog buljong i stället för vatten och lade till 200 g Philadelpiaost. Känner inte till den ost du föreslog. Jag använde riven hårdost 150 gram.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.