Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga äppelbullar

 
Skriv ut

Underbart goda bullar som går utmärkt att frysa in, men uteslut då glasyren. Ta i stället på den strax före servering. Det blir ungefär 30 stycken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär äpplena i små tärningar och lägg i en kastrull. Tillsätt vatten, socker samt kryddor och koka upp på svag värme. Rör om kontinuerligt. Koka på svag värme tills tärningarna mjuknat. Rör ut potatismjölet med lite av äppelvätskan. Tillsätt och koka upp under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Hacka ner smöret i mjölet. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med mjölk. Tillsätt ägg och socker och rör samman.
  3. Arbeta ihop mjölblandningen med vätskan till en smidig deg, tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till en cirka 3 mm tjock platta. Skär ut rutor som är cirka 8 x 8 cm.
  4. Lägg en klick fyllning (cirka 1 msk) i mitten på plattan och vik upp de fyra hörnen mot mitten. Platta till försiktigt i mitten med ett finger. Lägg bullarna i formar och ställ glest på plåtar. Låt jäsa under bakduk i cirka 2 timmar, eller tills bullarna jäst till dubbla storleken.
  5. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 5-8 minuter.
  6. Rör strax före servering ihop florsocker och vatten till en slät glasyr. Häll cirka 1 tsk glasyr på varje bulle och låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.