Dessa härligt kryddade piroger för tankarna till Asien. Styrkan styr du själv, från milda mumsbitar till heta knyten. Servera dem gärna med en krispig grönsallad.
Instruktioner
- Tina smördegsplattorna i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Koka riset enligt instruktionen på förpackningen.
- Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skala och hacka lök och vitlök fint.
- Värm oljan i en stekpanna och fräs upp kyckling, lök och vitlök utan att ingredienserna tar färg. Låt blandningen svalna.
- Kavla ut smördegsplattorna något. Dela varje platta i 2-3 kvadrater.
- Rör ihop kyckling, lök, ris, crème fraiche, kryddor samt honung. Fördela fyllningen på plattorna.
- Vik över degen till trianglar och pressa samman de öppna sidorna med en gaffel.
- Pensla knytena med ett uppvispat ägg och strö över lite sesamfrön. Grädda ca 8 minuter i nedre delen av ugnen. Servera gärna med lite sweet chilisås.
Publicerat den
18 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar