Nyttiga och mättande mellanmålsmuffins.
Instruktioner
- Olja fördjupningarna i en muffinsplåt för 6 muffins med vegetabilisk olja.
- Sikta ner vetemjölet och bakpulvret i en stor skål. Rör ner grahamsmjöl och kryddpeppar med en gaffel och blanda väl. Slå på oljan och arbeta in det i mjölblandningen med fingertopparna.
- Rör samman ägg, filmjölk och rivet apelsinskal i en separat skål och häll detta mitt i mjölblandningen. Rör om med en metallsked men rör inte för länge – smeten ska se lite ojämn och klimpig ut.
- Fördela smeten i fördjupningarna i muffins-plåten; de ska fyllas till ungefär tre fjärdedelar. Grädda muffinsen i 160 grader varm ugn i 30 minuter eller tills de är gyllenbruna. Stick en provsticks mitt i en muffins; den ska kännas torr. Ta ut muffinsen och lägg dem på ett bakgaller. Pensla dem med marmelad och låt dem svalna.
- Fyllning: blanda yoghurt med marmelad och rivet apelsinskal. Dela de varma muffinsen på mitten och fyll dem med yoghurtblandning och färska hallon.
Publicerat den
15 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar