Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga grahamsmuffins

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Nyttiga och mättande mellanmålsmuffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Olja fördjupningarna i en muffinsplåt för 6 muffins med vegetabilisk olja.
  2. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret i en stor skål. Rör ner grahamsmjöl och kryddpeppar med en gaffel och blanda väl. Slå på oljan och arbeta in det i mjölblandningen med fingertopparna.
  3. Rör samman ägg, filmjölk och rivet apelsinskal i en separat skål och häll detta mitt i mjölblandningen. Rör om med en metallsked men rör inte för länge – smeten ska se lite ojämn och klimpig ut.
  4. Fördela smeten i fördjupningarna i muffins-plåten; de ska fyllas till ungefär tre fjärdedelar. Grädda muffinsen i 160 grader varm ugn i 30 minuter eller tills de är gyllenbruna. Stick en provsticks mitt i en muffins; den ska kännas torr. Ta ut muffinsen och lägg dem på ett bakgaller. Pensla dem med marmelad och låt dem svalna.
  5. Fyllning: blanda yoghurt med marmelad och rivet apelsinskal. Dela de varma muffinsen på mitten och fyll dem med yoghurtblandning och färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.