Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga hastbullar med äpple

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här är jättegoda bullar som passar extra bra när man vill att det ska gå fort och får oväntat besök! Hastbullarna är godast samma dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, nymald kardemumma, socker och smör i en bunke. Finfördela fettet med en vanlig gaffel. Tillsätt ägg och mjölk och arbeta raskt ihop till en smet.
  3. Dela äpplet- skalet kan vara kvar- i mycket små klyftor. Blanda äppelklyftorna med socker och kanel i en djup tallrik.
  4. Fördela smeten i 12 smorda muffinsformar av aluminium, eller muffinsformar av papper stående i en muffinsform. Tryck ner 2-3 äppelklyftor i varje. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  5. Grädda bullarna på en plåt mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt bullarna svalna i sina formar. Sikta över rikligt med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.