Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga julköttbullar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Julköttbullar med smak av kanel och kryddpeppar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk och låt det svälla en stund. Tillsätt ägg, lök, fond, salt, vitpeppar, kryddpeppar och kanel. Lägg i färsen och arbeta ihop till en smidig smet.
  2. Olja händerna och rulla medelstora köttbullar och lägg dem på ett smörpapper.
  3. Stek köttbullarna i en stekpanna med smör, ca 50 minuter. Stek inte för många köttbullar åt gången. Skaka pannan så att köttbullarna rullar runt och får fin färg.
  4. Lycka till! Smaklig måltid
  5. Tips! Köttbullstips x3 Ha inte för mycket matfett i pannan vid stekning, då rullar köttbullarna inte runt utan glider bara runt i smöret. Ska du steka många köttbullar? Lägg dem i en smord långpanna och stek dem mitt i ugnen, i 200°, i ca 15 minuter. Vänd runt köttbullarna med en stekspade efter halva tiden. Köttbullarna går bra att frysa in. Vid servering, tina och värm dem i en stekpanna eller i ugn.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ingvardb33 26 december 2009

    Rosen - köttbullarna lär bli välstekta? -50 minuter. Julhälsning Ingvar

  • maaba 1 januari 2013

    Goda köttbullar! Kommer att göra detta flera gånger.

  • kickan51 18 december 2015

    Goda köttbullar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.