Julköttbullar med smak av kanel och kryddpeppar
Instruktioner
- Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk och låt det svälla en stund.
Tillsätt ägg, lök, fond, salt, vitpeppar, kryddpeppar och kanel. Lägg i färsen och arbeta ihop till en smidig smet.
- Olja händerna och rulla medelstora köttbullar och lägg dem på ett smörpapper.
- Stek köttbullarna i en stekpanna med smör, ca 50 minuter.
Stek inte för många köttbullar åt gången.
Skaka pannan så att köttbullarna rullar runt och får fin färg.
- Lycka till! Smaklig måltid
- Tips! Köttbullstips x3
Ha inte för mycket matfett i pannan vid stekning, då rullar köttbullarna inte runt utan glider bara runt i smöret.
Ska du steka många köttbullar?
Lägg dem i en smord långpanna och stek dem mitt i ugnen, i 200°, i ca 15 minuter.
Vänd runt köttbullarna med en stekspade efter halva tiden.
Köttbullarna går bra att frysa in.
Vid servering, tina och värm dem i en stekpanna eller i ugn.
Publicerat den
3 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Rosen - köttbullarna lär bli välstekta? -50 minuter. Julhälsning Ingvar
Goda köttbullar! Kommer att göra detta flera gånger.
Goda köttbullar.