Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga köttbullar med nötter

 
Skriv ut

Till buffé bordet. Blir cirka 50 köttbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp på ett fat och låt kallna. Grovhacka nötterna.
  2. Lägg brödskivorna i vattnet ca 10 min. Smula sönder brödet och tillsätt i färsen samt nötter, ägg, sambal oelek och salt. Blanda till en smidig färs. Rulla till små släta bullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
  3. Stek köttbullarna i omgångar i smör- och rapsoljeblandningen ca 5 min runt om. Låt köttbullarna kallna. Repa bladen från persiljan. Stick tandpetare genom ett persiljeblad och en köttbulle, lägg upp på serveringsfat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.