Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga revbensspjäll

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Spjällen är goda på julbordet/buffébordet eller som ensamrätt. De görs med fördel en eller två dagar i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela revbensspjällen i bitar.
  2. Koka upp glögg, soja, vatten och skalad och skivad ingefära samt vitlök. Lägg ner spjällen. Koka upp och skumma. Koka 1 1/4-1 1/2 timme under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen.
  3. Sila av skyn och koka ihop den tills 3–4 dl återstår, låt den kallna. Ta bort fettet och häll tillbaka skyn på spjällen. Värm inför serveringen. Smaka av med svartpeppar och ev salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.