Knapriga på ytan och kryddigt heta inuti - dessa snittar med indisk kryddad potatisfyllning smakar helt enkelt sagolikt!
Instruktioner
- Tina smördegsplattorna. Värm ugnen till 200 grader. Skala, skölj och tärna potatisen. Koka den mjuk i lite vatten.
- Ansa, skölj och tärna zucchinin. Skala lök, vitlök och ingefära och skär det i små tärningar. Smält matfettet och låt lök och vitlök fräsa glansiga ett par minuter. Tillsätt ingefära och zucchini och pudra curry över. Låt alltsammans fräsa ytterligare 2 minuter.
- Häll av potatisen och blanda ner lök- och curryblandningen. Tillsätt citronskal, citronsaft och salt. Låt allt fräsa tills vätskan dunstat. Låt blandningen svalna helt. Dela smördegsplattorna i två delar. Rör ihop ägget med vattnet och pensla plattornas kanter.
- Hacka myntabladen fint och blanda ner dem i fyllningen. Skeda ut den mitt på plattorna, vik samman dem diagonalt och tryck ihop kanterna. Lägg snittarna på bakpappersklädd plåt, pensla med överbliven äggblandning och strö på sesamfrön. Grädda i 15 minuter.
Publicerat den
30 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar