Frasiga på utsidan och härligt sega inuti och nästan explosivt smakrika.
Instruktioner
- Ger 18 kakor
- Värm ugnen till 175 grader. Blanda samman avsvalnat smör, sirap, socker och ägg i en stor bunke. Sikta ner de torra ingredienserna i smörblandningen och tillsätt kanderad ingefära och blanda väl. Nyp samman ingredienserna till smuldegen i en annan bunke.
- Rulla kakdegen till bollar i valnötsstorlek. Placera bollarna på bakpappersklädd plåt med 5 cm mellanrum. Tryck sedan ut kakaorna till 3 cm rundlar och pressa fast 1 - 2 stk smuldeg på varje kaka. Ställ kakorna i kylskåp i 1 timme. Grädda dem därefter i 10 - 12 minuter. Kakorna kommer att resa sig men sjunker ihop när de är genomgräddade.
Publicerat den
14 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar