Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga smuldegspepparkakor

 
Skriv ut

Frasiga på utsidan och härligt sega inuti och nästan explosivt smakrika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 18 kakor
  2. Värm ugnen till 175 grader. Blanda samman avsvalnat smör, sirap, socker och ägg i en stor bunke. Sikta ner de torra ingredienserna i smörblandningen och tillsätt kanderad ingefära och blanda väl. Nyp samman ingredienserna till smuldegen i en annan bunke.
  3. Rulla kakdegen till bollar i valnötsstorlek. Placera bollarna på bakpappersklädd plåt med 5 cm mellanrum. Tryck sedan ut kakaorna till 3 cm rundlar och pressa fast 1 - 2 stk smuldeg på varje kaka. Ställ kakorna i kylskåp i 1 timme. Grädda dem därefter i 10 - 12 minuter. Kakorna kommer att resa sig men sjunker ihop när de är genomgräddade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.