Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga whiskypäron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Whiskysåsen innehåller syltad ingefära som är en smakstark delikatess!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och dela päronen. Gröp ur kärnhuset. Lägg halvorna med den kupiga sidan upp i en ugnssäker form och droppa över citronsaften. Blanda rivet citronskal och socker och strö det över päronen. Toppa med små smörklickar. Sätt in formen i ugnen och baka päronen mjuka, ca 15 minuter.
  3. Tillaga såsen under tiden. Vispa samman äggulorna, farinsockret, whiskyn och ingefärslagen i en rostfri skål. Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten och vispa med elvisp till en tjock och krämig sås. Ta skålen från värmen och vispa såsen ljummen.
  4. Servera päronhalvorna med den ljumma såsen och strö över hackad ingefära.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.