- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Lätta att göra, och går att variera i evighet efter egen smak. Blir ganska sega, men goda! Pröva till en god soppa eller fruktig sallad!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 º.
Smula ner jästen i vattnet, häll i sockret och rör om.
Häll i salt, tacosås och kryddor och rör om.
Rör i mjöl tills degen blir någorlunda hanterbar och släpper bunken en smula. Elvisp med degkrokar är suveränt, likaså matberedare, men det går även utmärkt för hand.
- Jäs i 40 minuter, varmt och övertäckt. I och med att ugnen är påslagen och varm funkar det bra att ställa degen på, eller i närheten av, spisen.
Lägg på plåt - pensla om du vill - jäs igen.
Stoppa i ugnen cirka 10-15 minuter.
- Receptet går utmärkt att dubbla, och kryddor kan varieras efter egen smak. Testa även tomatjuice eller passerade tomater istället för vatten - Smaskens!
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar