Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddigt vitt matbröd med tacosauce.

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Lätta att göra, och går att variera i evighet efter egen smak. Blir ganska sega, men goda! Pröva till en god soppa eller fruktig sallad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 º. Smula ner jästen i vattnet, häll i sockret och rör om. Häll i salt, tacosås och kryddor och rör om. Rör i mjöl tills degen blir någorlunda hanterbar och släpper bunken en smula. Elvisp med degkrokar är suveränt, likaså matberedare, men det går även utmärkt för hand.
  2. Jäs i 40 minuter, varmt och övertäckt. I och med att ugnen är påslagen och varm funkar det bra att ställa degen på, eller i närheten av, spisen. Lägg på plåt - pensla om du vill - jäs igen. Stoppa i ugnen cirka 10-15 minuter.
  3. Receptet går utmärkt att dubbla, och kryddor kan varieras efter egen smak. Testa även tomatjuice eller passerade tomater istället för vatten - Smaskens!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.