Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kryddkaka - en saftig kaka med smak av julens kryddor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker, och rör ner tillsammans med gräddfilen.
  4. Klicka hälften av smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Blanda ingredienserna till fyllningen och strö över hälften av den.
  5. Klicka på resten av smeten och avsluta med fyllning. Grädda i ca 1 timme och 10 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är torr.
  6. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.