Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddkaka med limekräm

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En klassiker i ny skepnad. En smakrik kryddkaka med en läcker topping av limekräm. En kaka som jag absolut ska prova.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 175º 1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. 2. Blanda samman mjölet med bikarbonat och kryddorna. Rör ner det i smeten. 3. Tillsätt creme fraiche och till sist det avsvalnade matfettet. Rör till en jämn smet. 4. Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter. 5. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler. 6. Rör samman rumsvarm Philadelphiaost med florsocker och limesaft. Rör till en smidig glasyr. Bred glasyren över den kalla kakan och strö över strimlat limeskal. 7. Kakan går bra att frysa utan limekrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.