Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddmarinerad oxfilé

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Detta är en rätt som ska tillagas i två steg under två dagar. Resultatet låter inte vänta på sig. Himmelskt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Sätt ugnen på 150 grader Salta oxfilén. Bryn den runt om i smör och olja i en het stekpanna.
  2. Lägg över filén på en ugnsplåt och stick in en stekterm. i mitten av köttet. Stek tills innertemp. Är 55 grader. Linda in filén i alu-folie. Ställ in i kylen.
  3. Dag 2: Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop honung och de grovstötta pepparsorterna och saltet.
  4. Skeda blandningen över oxfilén tills det täcker ovansidan och sidorna. Ställ in i ugnen och värm tills innertemp. är 55 grader. Ta ut och skiva i tunna skivor
  5. Servera gärna med Fransk potatisgratäng

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.