Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddprickar

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mumsiga småkakor med smak av kanel och kardemumma. Passar utmärkt nu när det är jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett , socker och sirap vitt och poröst. Blanda samman bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i smeten.
  2. Tillsätt kanel, kardemumma och äggula i smeten. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt degen vila ca 30 minuter i kylskåp.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Tag fram degen. Dela den i 2 bitar. Rulla ut varje degbit till 2 längder. Dela deglängderna i ca 20 bitar.
  4. Rulla bitarna till kulor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.