Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddskorpor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Knaprigt goda och lätta att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt mandel, smör och ägg. Blanda till en slät, kladdfri deg, gärna i matberedare.
  2. Dela degen i två delar, dela därefter varje del i tre lika stora bitar. Rulla dem i råsocker strö till tjocka längder. Täck 2 plåtar med bakplåtspapper. Lägg 3 rullar på varje plåt, platta till dem lite med handen.
  3. Grädda i 175º, i mitten av ugnen, ca 20 minuter i varmluft eller ca 30 minuter i traditionell ugn. Skär i sneda bitar när längderna fortfarande är varma.
  4. Torka i 100º, med snittytan upp, i 1 timme. Låt kallna innan de läggs i kakburk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sikaal 13 december 2011

    Lättbakade, goda men väl söta. Nästa gång skall jag inte rulla i socker. Jag malde mandeln, kanske var fel men blev bra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.