Goda skorpor med smak av ingefära, muskot, kanel, nejlika, kryddpeppar m.m
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör, socker och sirap poröst. Vispa ner ägget.
Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och vaniljsocker och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.
- Dela degen i 4 bitar. Rulla ut varje degbit till en rund stav som är ca 1-2 cm tjock. Rulla stavarna i socker så att de täcks runtom och lägg dem på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
Platta till stavarna med handen och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
- Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Skär längderna i ca 1 cm breda, lite sneda kakor. Lägg alla kakor på en av plåtarna och sätt in i ugnen igen. Låt torka i ca 40 min eller tills kakorna är helt torra rakt igenom.
Publicerat den
20 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar