Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddskorpor

 
Skriv ut

Goda skorpor med smak av ingefära, muskot, kanel, nejlika, kryddpeppar m.m

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap poröst. Vispa ner ägget. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och vaniljsocker och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.
  2. Dela degen i 4 bitar. Rulla ut varje degbit till en rund stav som är ca 1-2 cm tjock. Rulla stavarna i socker så att de täcks runtom och lägg dem på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Platta till stavarna med handen och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
  3. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Skär längderna i ca 1 cm breda, lite sneda kakor. Lägg alla kakor på en av plåtarna och sätt in i ugnen igen. Låt torka i ca 40 min eller tills kakorna är helt torra rakt igenom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.