- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Kött och grönsaker i en läckert kryddad sås
Instruktioner
- Skala, skölj och tärna potatisen. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Tillsätt grytbitar och potatis och låt köttet brynas runt om i 2-3 min.
- Skala och tärna löken grovt och låt den fräsa med i ytterligare 2 min. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten. Tillsätt vitlök, ingefära och chili samt spiskummin, paprika, gurkmeja, koriander, garam masala, mixed spices och fyra kryddor. Fräs ytterligare ett par minuter så att kryddsmaken mognar.
- Tillsätt kokos, tomatpuré, buljong och vin. Lägg på locket, låt koka upp, sänk värmen. Låt det sjuda långsamt i 1 timme tills köttet är mört och såsen tjocknat.
- Rör ner hackad koriander eller persilja.
Servera gärna med naanbröd, gurka och yoghurt.
Publicerat den
5 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar