Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddstark köttfärslimpa med tamaridsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Kryddstark köttfärslimpa som passar utmärkt till fest eftersom den kan göras i ordning i förväg. 1-2dagar i kylen och längre i frysen. Väldigt smal 112kcal per/port (liten port).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör löken, ingefäran, chilifrukterna, yoghurten, vitlöken och korianderbladen i en mixer tills det blir till en smet. Häll över röran i en liten skål.
  2. Lägg färsen i en mellanstor bunke och rör i kryddsmeten samt resten av ingredienserna, utom pressad citron.
  3. Blanda färsen och ingredienserna grundligt, i ett par minuter, så att örterna och kryddorna är jämnt fördelade.
  4. Fukta händerna och forma färsen till en rund eller avlång limpa. Se till att ytan är jämn utan sprickor.
  5. Lägg köttfärslimpan i mitten på en bit aluminiumfolie som är stor nog att täcka översidan av limpan lite löst, så att det är luft mellan folien och limpan. Låt den stå i 20-30 minuter och sätt på ugnen på 225 grader.
  6. Lägg den inslagna limpan på en bakplåt och ställ in den i ugnen i 20 minuter. Vik sedan undan folien så atto vansidan på köttfärsen får färg. Låt sen stå inne i ugnen ytterligare 5-7 min, tills köttfärslimpan är vackert brun.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • saab88 14 oktober 2011

    Den här ska nu lagas till låter super gott..tycker om starkmat. Ha de gött

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.