En mustig, annorlunda potatissallad med mycket färg och smak. Den gör sig utmärkt på buffébordet och förvandlar den traditionella rostbiff- och potatissalladen till något nytt, fräscht och spännande.
Instruktioner
- Häll citronsaft, vatten och äppelcidervinäger i en skål. Tillsätt senap, örtsalt och salt. Vispa allt 1-2 minuter med en elvisp.
- Tillsätt oljan droppvis under fortsatt vispning. Häll upp dressingen i en skål och täck över med plastfolie. Låt dressingen stå svalt.
- Borsta potatisen ren. Koka den med skalen på ca 20 minuter. Låt potatisen svalna.
- Skala potatis och lök. Skär potatisen i tärningar och hacka löken fint. Lägg potatis och lök i en skål.
- Blanda samman paprikapulver, chilipulver, curry, salt och citrondressingen. Häll blandningen över potatisen och rör om väl. Låt potatissalladen stå kallt minst 4 timmar innan den serveras.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Tror du salladen passar tillsammans med en liten tjälknöl på sommarhalvåret? Kanske lite väl mustigt med gratäng i värmen. Planerar denna typ av måltid inför min gamla 82-åriga morbrors besök på landet i Stockholms skärgård. Lagar till den och hör av mig. Ny medlem sedan mindre än en vecka. /ulfs