Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddstark potatissallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mustig, annorlunda potatissallad med mycket färg och smak. Den gör sig utmärkt på buffébordet och förvandlar den traditionella rostbiff- och potatissalladen till något nytt, fräscht och spännande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll citronsaft, vatten och äppelcidervinäger i en skål. Tillsätt senap, örtsalt och salt. Vispa allt 1-2 minuter med en elvisp.
  2. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt vispning. Häll upp dressingen i en skål och täck över med plastfolie. Låt dressingen stå svalt.
  3. Borsta potatisen ren. Koka den med skalen på ca 20 minuter. Låt potatisen svalna.
  4. Skala potatis och lök. Skär potatisen i tärningar och hacka löken fint. Lägg potatis och lök i en skål.
  5. Blanda samman paprikapulver, chilipulver, curry, salt och citrondressingen. Häll blandningen över potatisen och rör om väl. Låt potatissalladen stå kallt minst 4 timmar innan den serveras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ulfs 16 juni 2009

    Hej! Tror du salladen passar tillsammans med en liten tjälknöl på sommarhalvåret? Kanske lite väl mustigt med gratäng i värmen. Planerar denna typ av måltid inför min gamla 82-åriga morbrors besök på landet i Stockholms skärgård. Lagar till den och hör av mig. Ny medlem sedan mindre än en vecka. /ulfs

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.