Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddstarka bananchips

 
Skriv ut

Lite annorlunda chips.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala bananerna (med kniv) och skär dem så tunt som möjligt, helst med en mandolin eller osthyvel (som skär tunna skivor). Lägg skivorna i kallt vatten minst 10 minuter. Häll av vattnet och torka bananerna väl (viktigt) med hushållspapper.
  2. Värm oljan i en kastrull till ca 175°C varmt. Eller använd en fritös (då går det åt mer olja).
  3. Lägg försiktigt i bananerna styckevis, ca 1/2 banan åt gången. Rör om då och då så att skivorna inte klumpar ihop sig. Fritera tills bananerna fått en fin gyllenbrun färg (ca 4 minuter). Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Blanda curry, socker och salt. Strö kryddblandningen över bananskivorna. Servera gärna med kikärts- och auberginedipp eller till cevichen.
  5. Du kan skiva matbananerna dagen före och låta dem ligga i kallt vatten över natten. De kan friteras i god tid före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.