Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddstekt hjortrygg med amaronereduktion, bräserad endiv och rostad palsternacka med kantareller

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det är förstås lite lyxigt att ha Amarone i såsen men det blir en väldigt kraftfull sås. Vill man göra en billigare variant av såsen kan man ta ett billigare vin och tillsätta 1½ dl russin, som ger den rätta amaronekaraktären av torkad frukt. Sila bort russinen innan du serverar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Hjortrygg: Mixa de torkade kryddorna till ett fint pulver. Klappa in kryddblandningen på köttet. Bryn köttet i smör. Salta. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek det mitt i ugnen till 56 graders innertemperatur, beräkna ca 20 minuter. Låt köttet vila ca 6 minuter innan det skärs i skivor.
  3. Rostad palsternacka: Skala och skär palsternackan i stavar. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Ansa svampen. Stek palsternacka och svamp i smör tillsammans med timjankvistarna. Salta. Strimla bladpersiljan och vänd runt i blandningen före servering.
  4. Bräserad endiv: Plocka bort de fula ytterbladen på endiverna. Skär endiverna i klyftor och stek dem i smör. Tillsätt honung och citronsaft. Låt vätskan koka in i endiverna. Salta.
  5. Amaronereduktion: Blanda vin, vatten och fond. Koka ihop tills hälften återstår. Vispa i smöret och krydda med salt.
  6. Lägg upp köttet på tallrikar tillsammans med palsternacka, svamp och endiv. Servera med rykande het amaronereduktion och garnera med timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.