Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddstekt kycklingroll

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

En sushi-variant med kyckling. Tycker du inte om nori-blad kan du vända rullen i lite hackade örter i stället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman kryddorna och salt. Vänd kycklingfiléerna i blandningen. (Jag använde hela mängden till en filé - det blev supergott). Stek i smör i 10 - 12 minuter.
  2. Lägg nori-bladen på plastfolie. Bredut ljummet ris på bladen. Lägg på gurkan skuren i tunna stavar, gräslök, sparris och strimlor av den kryddstekta kycklingfilén.
  3. Rulla och pressa ihop rullen med plastfolie och låt den vila en stund. Ta bort folien och skär i 1,5 cm tjocka skivor.
  4. Servera på en bädd av ruccolablad, ev med lite vinägrett.
  5. (Jag serverade det här som förrätt - naturligtvis i anpassad mängd. Till och med min 2-åriga dotter åt med god aptit)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.