Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddstekta ribs med russin och valnötter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kamben serveras med en rökig och lite het äppelglaze. Hela sötsyrliga vinteräpplen som bakas i ugn blir härligt mjuka till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta kambenen och lägg på en plåt med höga kanter. Täck bottnen på plåten med vatten. Stek mitt i ugnen 20 minuter. Ta ut och höj temperaturen till 225 grader.
  3. Skala och riv ingefäran. Skala och hacka vitlöken.
  4. Ta cirka 1 cm av chipotien och koka med ingefära, vitlök, russin och svartpeppar i äppeljuice 5 minuter. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med äppelcidervinäger och salt.
  5. Pensla kambenen med russinglazen och ställ de hela äpplena på plåten. Baka i ytterligare 25 minuter mitt i ugnen med äpplena.
  6. Rosta nötterna i en het, torr panna. Hacka dem.
  7. Ta ut kambenen och skär dem i bitar. Strö valnötter över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.