Kamben serveras med en rökig och lite het äppelglaze. Hela sötsyrliga vinteräpplen som bakas i ugn blir härligt mjuka till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Salta kambenen och lägg på en plåt med höga kanter. Täck bottnen på plåten med vatten. Stek mitt i ugnen 20 minuter. Ta ut och höj temperaturen till 225 grader.
- Skala och riv ingefäran. Skala och hacka vitlöken.
- Ta cirka 1 cm av chipotien och koka med ingefära, vitlök, russin och svartpeppar i äppeljuice 5 minuter.
Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med äppelcidervinäger och salt.
- Pensla kambenen med russinglazen och ställ de hela äpplena på plåten. Baka i ytterligare 25 minuter mitt i ugnen med äpplena.
- Rosta nötterna i en het, torr panna. Hacka dem.
- Ta ut kambenen och skär dem i bitar. Strö valnötter över.
Publicerat den
17 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar