En persisk rätt, kebab gjort på köttfärs.
Instruktioner
- Riv löken så den blir helt slät. Blanda ingredienserna i köttfärsen och det är viktigt att du rör ett bra tag så röran blir slät.
- Häll lite olja i en stekpanna, lägg i köttfärsen och tryck ut så det blir färdiga spett. Ha plattan på 4:an tills det dragit ihop sig lite, Vänd då allt och sänk värmen till ca 2:an.
- Lägg på ett lock och låt kebaben vara tills all vätska kokat bort, men det får inte bli för torrt, så ibland behövs det lite vatten till så det inte bränns.
Vänd spetten flera gånger under tiden så de blir jämnt bruna.
- Dela tomaterna på mitten och stek dem sakta i en stekpanna med lock på och ev lite vatten så de blir helt mjuka.
- Koka ris till och servera med det och tomaterna.
Smaklig måltid!
Publicerat den
26 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fråga: Om man skulle vilja laga allt från "noll". Hur skulle kunna bereddas "Kebabkryddan"? Alltså, vad innehåller kebabkryddan? Färdiga kryddblandningar i allmänt anpassar rätten till landet där den skall ätas (försvenskat?). Därför skulle vara bra om man kan specifiera kryddorna till Kebab. Tack!
Jag vet inte vad kebabkryddan innehåller:-) jag använder den färdiga, men en del använder bara svartpeppar och salt.
Vanliga kryddor i kebabkrydda är: chili, spiskummin, svartpeppar, paprika, cayennepeppar, koriander, oregano, basilika, rosmarin, gul lök, vitlök.