Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kugelhopf

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En kaka med rom och russin som är så underbart god. Ingen kan tro att den är diabetikerbakad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i en skål och häll på rom. Låt dra gärna 1 timme.
  2. Smula jästen i en bunke och häll över 1 dl ljummen mjölk. Rör tills jästen löser sig.
  3. Kör tofun tillsammans med resterande mjölk i en mixer eller matberedare. Blanda i mixad tofu, vetemjöl, Hermesetas Lättströ, citronskal och ägg. Arbeta degen kraftigt.
  4. Grovhacka mandeln. Tillsätt de romdränkta russinen och mandeln. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 22 cm i diameter. Låt jäsa i 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 200ºC. Grädda kakan nederst i ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna under bakduk och stjälp upp.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.