En kaka med rom och russin som är så underbart god. Ingen kan tro att den är diabetikerbakad.
Instruktioner
- Lägg russinen i en skål och häll på rom. Låt dra gärna 1 timme.
- Smula jästen i en bunke och häll över 1 dl ljummen mjölk. Rör tills jästen löser sig.
- Kör tofun tillsammans med resterande mjölk i en mixer eller matberedare. Blanda i mixad tofu, vetemjöl, Hermesetas Lättströ, citronskal och ägg. Arbeta degen kraftigt.
- Grovhacka mandeln. Tillsätt de romdränkta russinen och mandeln. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 22 cm i diameter. Låt jäsa i 1 timme.
- Sätt ugnen på 200ºC. Grädda kakan nederst i ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna under bakduk och stjälp upp.
Publicerat den
3 juni 2008
Skriv kommentar