Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kullakakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Underbara kakor med maräng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 150°
  2. Arbeta samman matfettet med socker, vaniljsocker, äggulor och vetemjöl till en deg. Forma den till en tjock rulle.
  3. Ställ ut 20 muffinsformar på en bakplåt. Skär degrullen i 20 lika stora bitar. Lägg dem i muffinsformarna och platta till dem lite.
  4. Mal nötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker i omgångar och vispa äggvitan fast igen. Tillsätt nötterna.
  5. Klicka marängsmeten ovanpå degen. Garnera med en nöt i varje kaka.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Kakorna går att frysa.
  7. Tips! Pensla musselformarna med rumsvarmt matfett, då släpper kakan lättare än om du använder smält matfett. Mal alltid nötter och mandel om det står så i receptet. Lägger man dem i en mixer eller matberedare och finfördelar dem tränger fettet ut.

Kommentarer (1)

  • Madden 16 september 2008

    Det var länge sedan jag bakade de här. Mitt recept ligger nog långt ner i lådan. Jag lånar ditt. De är supergoda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.