Underbara kakor med maräng
Instruktioner
- Ugn: 150°
- Arbeta samman matfettet med socker, vaniljsocker, äggulor och vetemjöl till en deg. Forma den till en tjock rulle.
- Ställ ut 20 muffinsformar på en bakplåt. Skär degrullen i 20 lika stora bitar. Lägg dem i muffinsformarna och platta till dem lite.
- Mal nötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker i omgångar och vispa äggvitan fast igen. Tillsätt nötterna.
- Klicka marängsmeten ovanpå degen. Garnera med en nöt i varje kaka.
- Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Kakorna går att frysa.
- Tips!
Pensla musselformarna med rumsvarmt matfett, då släpper kakan lättare än om du använder smält matfett. Mal alltid nötter och mandel om det står så i receptet. Lägger man dem i en mixer eller matberedare och finfördelar dem tränger fettet ut.
Publicerat den
6 oktober 2007
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var länge sedan jag bakade de här. Mitt recept ligger nog långt ner i lådan. Jag lånar ditt. De är supergoda.