Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kummelfilé med räkor, mynta och spenatsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god firre med en makalös sommarfräsch sallad, att äta istället för pasta eller potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mynta och spenatsallad: Dela sockerärterna på längden och skiva zucchinin tunt med osthyvel. Lägg mynta, sockerärter, zucchini och spenat på ett fat. Riv över limeskal och pressa saften över. Ringla över olja, salta och peppra. Vänd runt salladen.
  2. Kummelfilé med räkor: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Pressa citron över fisken och salta och peppra. Låt stå i rumstemperatur i 10-15 minuter.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Blanda räkor, lök, dill, mascarpone, äggula och parmesanost. Salta och peppra. Fördela räkblandningen på fisken. Lägg tomater bredvid. Baka i ugn i 18-20 minuter.
  4. Servera fisken med mynta och spenatsallad och ugnsrostade tomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.