Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kummin- och västerbottensbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett smakrikt bröd med västerbottensost och kummin. Men trots osten i brödet är det gott men både smör och en extra ostskiva till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördela jästen i en bunke eller hushållsmaskin. Häll i det ljumma vattnet och lös jästen, gärna med en vanlig visp. Tillsätt salt, olja och allt mjöl. Arbeta samman till en lös deg. I maskin 5 min, för hand ca 10 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar. Kavla ut till två rektanglar ca 25x40 cm. Pensla bottnarna med olja och strö över 1 tsk kummin och 1 1/2 dl ost på vardera plattan.
  3. Rulla ihop som en rulltårta, vrid ändarna i motsatt håll och rulla ihop till en stor bulle. Vik in ändarna under brödet. Lägg bröden på bakpappersklädd plåt och jäs ytterligare 30 min.
  4. Sätt ugnen på 200°. Pensla bröden med lite olja och strö över kummin, ost och flingsalt. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 45 min. Ta ut och låt svalna på bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.