Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kumminbröd i bitar

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett kumminbröd med härlig lätt doft och smak av kummin. Bör göras i en form som är något mindre än långpannan för att få fin höjd. Dela bitarna på mitten och avnjut med smör och en god ost.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, salt, sirap, kummin och det mesta av rågsikten. Arbeta väl med degkrokar i ca 15 minuter så degen är fast och smidig. Jäs övertäckt i ca 30 minuter. Smörj en form med kanter ca 35x25 centimeter väl. Vält upp degen på mjölat bakbord och tryck ut till en rektangel. Lägg i formen och skär i 15 bitar med mjölad kniv. Jäs övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Duscha eller pensla ytan med vatten och grädda 1 fals under mitten i ca 20-25 minuter. Låt svalna övertäckt på galler, och bryt sen isär bitarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.