Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kundens fläskkotlett

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till min standardrepertoar sen dess. Fast jag har ändrat en del på ursprungsreceptet.

Ingredienser

Instruktioner

Skär löken i ganska tunna skivor. Riv morötterna medelgrovt. Bryn löken bara lite. Ta upp den. Peppra kotletterna och bryn dem. Lägg lök och morrotsriv i stekpannan. Häll på gräddmjölken, blanda ner pepparrotsrivet och ströbrödet. Salta efter smak (½ tsk?). Låt det hela puttra på svag värme under lock. Jag brukar faktiskt låta det småkoka hela 40 minuter, så kotletterna blir riktigt möra och smakerna blandas fint. Om man behöver späda behöver man inte hälla i mer gräddmjölk, lite vatten går bra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.