Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kung Karls Kålsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kålsoppa hör till den gamla svenska mattraditionen och var mycket vanligt förr. Alla odlade sin egen kål och den kunde bevaras hela vintern. Man åt soppan tillsammans med korv eller frikadeller och fick en mättande måltid.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj kålen och skär den i fina strimlor. Koka upp buljong och kryddor. Lägg i kålen. Låt soppan koka under lock tills kålen är mjuk, ca 20 min. Om man vill kan kålen brynas först. Smaksätt med salt. Tillsätt ev. lite soja, så får soppan brunare färg. Värm skivor av t.ex. kokt fläskkorv i soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.