Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kunglig flarntårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En god, enkel sommartårta med grädde, bär och nötflarn. Variera fyllningen med glass, sorbet och bär. Bottnarna kan gräddas i förväg för att läggas ihop strax före servering. De bör förvaras lufttätt eller på ett torrt ställe om det är fuktigt i luften, annars förlorar de sin sprödhet. Blir flarnen ändå sega kan de värmas i ugnen en kort stund för att återfå sprödheten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Ta fram 3 bakplåtspapper och markera en cirkel på varje, ca 24 cm i diameter.
  2. Finhacka nötter och mandel i matberedare. Smält smöret och häll i socker. Låt det koka någon minut. Ta av från värmen och blanda ned nötterna. Fördela smeten jämnt och bred ut den tunt i rundlarna.
  3. Grädda bottnarna, en i taget, 10-12 minuter mitt i ugnen. Passa noga, de ska få en litet gyllenbrun färg. De flyter ut, men formen kan jämnas till med kniv medan de är varma. Låt svalna på plåten.
  4. Vispa grädden. Kärna ur och skär nektarinerna i tunna klyftor. Varva bottnar, grädde, nektariner och hallon. Garnera med hallon och några myntakvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.