Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kunglig kolatårta

 
Skriv ut

Till kalaset

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda kakao och salt och rör ner i smeten. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och det smälta (varma) smöret. Rör försiktigt ihop det till en jämn smet och häll den i en löstagbar form.
  2. Grädda tårtan i 175 grader i 40-45 minuter. Tårtan sjunker ihop när du tar ut den! Ta bort formen och låt svalna. Blanda alla ingredienserna för kolasmeten i en kastrull och låt sjuda tills den tjocknat. Lägg på kolasmeten på tårtan. Garnerna med choklad- och kolagodis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.