Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kungliga vaniljhjärtan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 2 timmar 40 minuter
Skriv ut

Min morfars favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget och mjölet och arbet snabbt ihop till en deg. Låt degen vila svalt ett par timmar.
  2. Kräm: Vispa ihop grädde/gräddmjölk, potatismjöl, strösocker och äggulor i en tjockbottnad kastrull. Sjud krämen under kraftig vispning, men låt den inte koka. Låt den bli tjock och porös. Tillsätt smöret och vispa krämen kall innan den smaksätts med vaniljsocker. Kavla ut mördegen ganska tunt och klä smorda hjärtformar eller andra formar. Klicka lite vaniljkräm i varje form. Täck formen med ett deglock och tryck till i kanterna.
  3. Grädda i ugn i 200° i ca. 15 minuter. Låt kakorna svalna innan de slås ur formarna. Pudra lite florsocker när de ska serveras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 8 december 2008

    Mums. Lite pyssligt att tillaga, och jag hade inte tillräckligt många formar, men gott. Det är väl värt besväret. (Det blir INTE lika bra att köra med pepparkaksformar och trycka ihop kanterna, men visst går det)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.