Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kurres supergoda fisk- och skaldjursgryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god och lättlagad gryta. Vill man ha lite starkare smak så lägger man lämpligen i lite mer cayennepeppar eller chilisås i grytan. Bra bjudrätt bland annat då man har många på besök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina havskräftstjärtarna (om dessa är frysta)
  2. Koka fisken och dela i mindre bitar.
  3. Värm oljan i en gryta. Strö i curryn. Rör om och låt fräsa några minuter. Lägg i kräftstjärtarna och låt dem hastigt fräsa i curryn. Ta upp och lägg dem på ett fat.
  4. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Fräs sedan i curryn och oljan. Tillsätt cayennepeppar, chilisås, salt och krossade tomater. Låt såsen koka tills paprikan blivit varm, ca 4-5 min.
  5. Rör ner creme fraiche och låt koka under omrörning några minuter. Lägg ner fisken, kräftstjärtarna och musslorna utan spad samt räkor om du har sådana.
  6. Observera att om man ej tycker om ex. musslor så kan man strunta i dessa. Vill man så kan man skiva ner ca 10 champinjoner som man först fräst i stekpanna. Grytan blir då ännu matigare.
  7. Serveras med jasminris. Smaskens!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.