- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mycket god och lättlagad gryta.
Vill man ha lite starkare smak så lägger man lämpligen i lite mer cayennepeppar eller chilisås i grytan.
Bra bjudrätt bland annat då man har många på besök.
Instruktioner
- Tina havskräftstjärtarna (om dessa är frysta)
- Koka fisken och dela i mindre bitar.
- Värm oljan i en gryta. Strö i curryn. Rör om och låt fräsa några minuter. Lägg i kräftstjärtarna och låt dem hastigt fräsa i curryn. Ta upp och lägg dem på ett fat.
- Kärna ur paprikorna och strimla dem. Fräs sedan i curryn och oljan. Tillsätt cayennepeppar, chilisås, salt och krossade tomater. Låt såsen koka tills paprikan blivit varm, ca 4-5 min.
- Rör ner creme fraiche och låt koka under omrörning några minuter. Lägg ner fisken, kräftstjärtarna och musslorna utan spad samt räkor om du har sådana.
- Observera att om man ej tycker om ex. musslor så kan man strunta i dessa. Vill man så kan man skiva ner ca 10 champinjoner som man först fräst i stekpanna. Grytan blir då ännu matigare.
- Serveras med jasminris. Smaskens!
Publicerat den
21 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar