Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kuvertbröd med finess

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Jättegoda småbröd till tex. soppan eller bufeén. Jag brukar använda sesamfrön som topping men man kan lika gärna ha vallmofrön eller riven ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smälta smör i en kastrull och tillsätt mjölken, värm till 37 grader eller gärna något varmare. Smula i jästen i en bunke och tillsätt salt samt socker. Häll över smör och mjölkblandningen och rör tills det att jästen har smält. Tillsätt mjölet och blanda till en smidig och blank deg. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk eller lock.
  2. När jäsningen är klar lägg upp degen på mjölat bord och dela den i tre bitar, arbeta inte för mycket med degen. Kavla ut delarna en och en till ca 40 x 10 cm stora rektanglar, försök att få dom så lika som möjligt. Pensla delarna med smält smör och lägg dom ovanpå varandra som en tårta med en smörad sida uppåt. Dela rektangeln på längden och sedan tvärs över 10 gånger, så att det blir totalt 20 bitar. Lägg de 20 bitarna i muffins eller bullformar med den osmörade undersidan uppåt. Tryck till dom på mitten så att dom blir vikta med sex flikar uppåt. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
  3. Värm ugnen till 225 grader. Pensla färdigjästa bröd med ägg och strössla över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills det att bröden fått fin färg. Låt svalna utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.