Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kuvertbröd med ost och oregano

 
  • Serverar: 30-40 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Superduper goda kuvertbröd som är saftiga och fluffiga. Goda till buffé, sallad, frukost, mellis, ja´ när man blir sugen på en macka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke alt bakmaskin, rör ner honung och salt tills jästen smält. Häll i den rumsvarma mjölken och den rivna osten samt strö i oreganon och rör om. Rör därefter i de lättvispade äggen samt durummjölet och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakning. Klicka till sist i det rumsvarma smöret och arbeta degen tills den känns smidig. Den ska vara ganska ’kletig’ inte för kompakt. Smörj en bunke med ett tunt lager olja och häll i degen för att jäsa, den går lättare att få ur bunken tack vare oljan. Låt jäsa i 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Arbeta inte degen mer utan skär i bitar och forma försiktigt så inte luften går ur till runda eller ovala bullar. Låt bullarna jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite oregano och riven ost. Grädda i 225 grader i 12 till 14 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.