Det passar också bra med andra rökta fisksorter, t.ex. makrill, hälleflundra, lax eller torsk. Det går åt 150-175 g rökt fisk om man använder filéer.
Instruktioner
- Skölj och ansa salladslöken. Skär bort det mörkt gröna och skär de vita delarna i fina ringar. Lägg några ringar åt sidan till garnering. Hacka gräslöken fint, men spara några strån till garnering.
- Skölj och torka av salladsbladen. Dela fiskfiléerna i 3 cm stora bitar. Vispa ihop äggen med mineralvattnet. Krydda med salt, peppar, worcestershiresås och citronsaft och rör ner den hackade gräslöken.
- Hetta upp smöret i en teflonstekpanna och fräs salladslöken tills den mjuknar. Häll äggblandningen i stekpannan och stek 2 min på hög värme. Sänk värmen.
- Lägg upp fiskbitarna på äggröran, lägg på locket och stek 1 min på medelvärme. Äggröran ska inte bli helt torr.
- Rosta brödskivorna och lägg på salladsbladen. Lägg upp äggröran med fiskbitarna ovanpå. Garnera med sparade lökringarna och gräslöken.
Publicerat den
24 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar