Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kvällsmacka med rökt forell

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det passar också bra med andra rökta fisksorter, t.ex. makrill, hälleflundra, lax eller torsk. Det går åt 150-175 g rökt fisk om man använder filéer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa salladslöken. Skär bort det mörkt gröna och skär de vita delarna i fina ringar. Lägg några ringar åt sidan till garnering. Hacka gräslöken fint, men spara några strån till garnering.
  2. Skölj och torka av salladsbladen. Dela fiskfiléerna i 3 cm stora bitar. Vispa ihop äggen med mineralvattnet. Krydda med salt, peppar, worcestershiresås och citronsaft och rör ner den hackade gräslöken.
  3. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna och fräs salladslöken tills den mjuknar. Häll äggblandningen i stekpannan och stek 2 min på hög värme. Sänk värmen.
  4. Lägg upp fiskbitarna på äggröran, lägg på locket och stek 1 min på medelvärme. Äggröran ska inte bli helt torr.
  5. Rosta brödskivorna och lägg på salladsbladen. Lägg upp äggröran med fiskbitarna ovanpå. Garnera med sparade lökringarna och gräslöken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.